Поліцейський перейшов на бік РФ під час захоплення Куп'янська Харківської області. У прокуратурі повідомили про завершення розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Обвинувачений - це 23-річний Дмитро Мамон, який, за даними українських правоохоронців, разом зі своїм братом 30-річним Володимиром Мамоном, причетний до наведення російського ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району 5 жовтня 2023 року, коли загинули 59 осіб

Судити його будуть за інші злочини. За даними слідства, влітку 2022 року під час окупації Куп'янська обвинувачений, будучи чинним правоохоронцем, добровільно перейшов на бік РФ. Чоловік ніс службу на російських блокпостах, зупиняв і вилучав автомобілі у цивільних осіб. За роботу на РФ він щомісяця отримував 45 тисяч російських рублів.

Перед звільненням Харківської області восени 2022 року колишній поліцейський втік на територію РФ. З лав Національної поліції України його звільнено.

Чоловіка судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова. За держзраду і колабораціонізм йому загрожує довічне позбавлення волі.

Щодо рідного брата обвинуваченого, який у минулому також був українським правоохоронцем, обвинувальний акт скеровано до суду в листопаді 2023 року. Йому також інкримінують держзраду.