Російські окупанти змінили свої стратегічні цілі на сході України після невдалої спроби захопити Харків. Про це в інтерв‛ю французьким виданням розповів президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що захоплення Харкова Росією вже неможливе. Тепер увага РФ зосереджена на Покровському напрямку в Донецькій області. Вони намагаються просунутися в напрямку Покровська, Костянтинівки, Торецька та Слов'янська.

"Весь схід складний. Головна ціль на сьогодні, після того, як їм не вдалося взяти Харків, і ми розуміємо, що це не вдасться вже, змінена. Тепер напрямок окупантів - не в цілому схід, хоча Слов'янськ не виключення, а Покровськ", - сказав Президент України.

Зеленський також відзначив, що російські війська зазнають значних втрат у протиповітряній обороні, що ускладнює їхні дії. Водночас він визнав, що Україні все ще складно протистояти російським силам у повітрі та на морі через їхню кількісну перевагу.

Російський наступ на Харківському напрямку почався 10 травня 2024 року. За кілька днів війська РФ просунулися до Липців і Вовчанська і були зупинені ЗСУ. Понад два місяці на цих ділянках тривають бої.