У центрі Ізюма російські обстріли знищили майже 200 дерев. Про це повідомив начальник комунального підприємства "Благоустрій міста Ізюм" Юрій Бриль, пише "Слобідський край".

У березні 2022 року в Ізюмі точилися бої. 1 квітня російська армія окупувала все місто. ЗСУ звільнили Ізюм 11 вересня того ж року.

Юрій Бриль повідомив, що через масовані бомбардування міська забудова зруйнована на 80%. З корінням було вирвано із землі 189 дерев у Центральному парку Ізюма. 

Загалом зруйновано три міські парки.

Благодійники ініціювали відновлення зелених насаджень. 

Серед них приватний підприємець із Харкова Сергій Лисенко, який започаткував акцію "Допоможемо Ізюму", і ландшафтний дизайнер із Києва Максим Бец. Число помічників швидко збільшилося. До них приєдналися колективи "Київзеленбуду", а це вісім комунальних підприємств, а також приватні підприємства з Харківської та Полтавської областей. Вони передали безкоштовно місту тисячі зелених насаджень: кущі, дерева, багаторічні квіти.

Ізюмські комунальники разом з "Армією відновлення" впорядкували та засадили клумби в Центральному та Залізничному парках міста, аналогічні роботи тривають у парку на вулиці Незалежності.