Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ) у 2012 р. відкриває дві нові спеціальності. Про це повідомив "SQ" ректор ХПІ Леонід Товажнянський. За його словами, на механіко-технологічному факультеті відкривається спеціальність зі зварювання, на факультеті технологій та органічних речовин - спеціальність з харчових додавань для продуктів в області нанотехнологій.
Як зазначив Л.Товажнянський, на механіко-технологічному факультеті є і обробка металів тиском, і ливарне виробництво, і комп'ютерна графіка, а буде ще й зварювання. "Машинобудування не може існувати без цих технологій. А зварювання вже не відповідає спрощеним уявленням, що це просто поєднання двох металевих деталей. Сьогодні ставиться питання зварювати не тільки метали, але і, наприклад, кістки і шкіру людини, освоювати зварювання в космосі і під водою. Це дуже широкий пласт технологій та науки", - зазначив ректор.
За його словами, у виші вже 97 спеціальностей. "Але феномен у тому, що закривати навіть дуже давно відкриті спеціальності немає необхідності, тому що на все є попит", - зазначив Л.Товажнянський.
Як повідомили у виші, ліцензійний обсяг прийому на 1-й курс внз - 5 тис. 765 студентів, на заочну форму навчання - 4 тис. 555 студентів. Держзамовлення на 1-й курс становить 1 тис. 700 осіб.