Міжнародний аеропорт "Харків" прийняв пасажирське повітряне судно найвищої вантажопідйомності за всю свою історію. Про це 4 квітня повідомили "SQ" у прес-службі аеропорту. Вчора, о 22.24 у харківському аеропорту приземлився "310 Airbus A-", що здійснював рейс за маршрутом Лісабон-Харків-Лісабон. Максимальна злітна маса літака становить 157 т, кількість місць - 222.

За даними прес-служби аеропорту, літак виконує "адресний" рейс: у вівторок він доставив до Харкова команду ФК "Спортінг" (Лісабон, Португалія), яка зустрінеться тут у матчі Ліги Європи з ФК "Металіст" (Харків). Разом із футболістами на матч прибула також група підтримки - португальські вболівальники команди. За маршрутом Харків-Лісабон рейс RZO 9790 вирушить 6 квітня.

Довідка "SQ". Аеропорт "Харків" входить до числа українських авіаоб'ектів Євро-2012 і у 2012 р. прийме футбольних уболівальників з різних країн. Реконструкція об'єкта здійснюється у форматі приватно-державного партнерства: реконструкція аеродромного комплексу - за рахунок коштів, виділених з державного бюджету України, в обсязі 191,3 млн.дол.; будівництво двох нових терміналів, реставрація історичної будівлі аеровокзалу, благоустрій прилеглої території - за рахунок приватних інвестицій Олександра Ярославського в обсязі 107,2 млн.дол.