"Якщо колишнього начальника Головного управління МВС України в Харківській обл. Віктора Развадовського не відновлять на цій посаді, він звернеться до Європейського суду з прав людини", - заявив 29 вересня "SQ" адвокат В.Развадовського Вадим Погорілий.

За його словами, заяву до Європейського суду буде направлено тільки в тому випадку, якщо після рішень судів усіх рівнів в Україні В.Развадовський не буде відновлений на посаді. За словами В.Погорілого, рішення про поновлення В.Равзводовского на посаді вступило в законну силу. У вересні державний виконавець департаменту виконавчої служби Міністерства юстиції України звернувся до суду з проханням роз'яснити йому спосіб виконання даного рішення. Досі, поки не почнеться судовий розгляд цього звернення, всі дії з відновлення В.Развадовського на посаді відповідно до закону повинні бути призупинені. Коли почнеться розгляд - невідомо.

"Спосіб виконання цього рішення зрозумілий усім, окрім державного виконавця - необхідно просто написати наказ про поновлення В.Развадовського на його посаді. Але у нас у країні безпрецедентно мало рішень судів виконується. А тут ще необхідно, щоб його виконав чинний міністр внутрішніх справ. Тому , все може тягнутися довго", - заявив В.Погорілий.

Довідка "SQ". 27 липня Київський апеляційний суд поновив В.Развадовського на посаді начальника ГУ МВС України в Харківській обл. Суд визнав незаконним рішення про переведення В.Развадовського на роботу до Києва на посаду начальника департаменту транспортної міліції МВС та постановив відновити В.Развадовського на колишній посаді. В.Развадовський був переведений на роботу до Києва в серпні 2009 р.

Після нього ГУ МВС України очолювали Анатолій Сліпченко та Михайло Мартинов (очолює на сьогодні). Як заявляв раніше в.о. міністра внутрішніх справ Василь Фарінник, керівництво Міністерства внутрішніх справ не хоче відновлювати на посаді В.Развадовського.