Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 6 жовтня зобов'язав міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова відновити Віктора Развадовського на посаді начальника ГУ МВС України в Харківській області. Про це 7 жовтня повідомив "SQ" адвокат В.Развадовського Вадим Погорілий.

За його словами, до комітету надійшов лист із МВС, підписаний першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Попковим. У ньому говорилося, що В.Развадовського не можна поновити на посаді, оскільки її вже займає Михайло Мартинов. Комітет визнав неправомірною відмову міністерства відновити В.Развадовського на посаді і ухвалив рішення звернутися з цього приводу до Генеральної прокуратури України, якщо Міністерство внутрішніх справ не виконає рішення суду.

Довідка "SQ". 27 липня 2010 р. Київський апеляційний адміністративний суд поновив В.Развадовського на посаді начальника ГУ МВС України в Харківській обл. Суд визнав незаконним рішення про переведення В.Развадовського на роботу до Києва на посаду начальника департаменту транспортної міліції МВС та постановив поновити його на колишній посаді. В.Развадовський був переведений на роботу до Києва в серпні 2009 р.

Після В.Развадовського ГУ МВС України очолювали Анатолій Сліпченко та Михайло Мартинов (очолює на сьогодні). Як заявляв раніше в.о. міністра внутрішніх справ Василь Фарінник, керівництво Міністерства внутрішніх справ не хоче відновлювати на посаді В.Развадовського.