Зараз у російських військ немає достатніх сил для прориву української оборони на Харківському напрямку, але ворог намагається підтримувати наступальні дії та через втрати перекидає резервні підрозділи з інших напрямків. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, пише "KHARKIV TODAY".

Зокрема, Росія вже передислокувала 44-й та 11-й армійські корпуси, проте цього виявилося недостатньо для просування. Існує ймовірність, що противник залучить сюди підрозділи морпіхів Тихоокеанського флоту.

За словами Волошина, Харківщина наразі потерпає від ракетних, ракетно-бомбових та авіаційних ударів. Ворог завдає авіаційних ударів керованими авіабомбами ФАБ-500. Також росіяни почали використовувати нову тактику авіаударів. Кілька літаків Су-34 та Су-35 залітають "каруселями" і одразу скидають кілька бомб

Крім того, днями ворог завдав удар по Вовчанську термобаричними боєприпасами із реактивних систем ТОС-2.

Термобаричний боєприпас, ТББ, ОДБ — боєприпас, створений на основі ефекту об'ємного вибуху пилогазових або аерозольних хмар. Багатьма експертами відноситься до різновиду запалювальної зброї масового ураження, хоча термобаричні боєприпаси прямо не заборонені міжнародними договорами.