Незабаром буде запущена ще одна хвиля допомоги бізнесу - підприємцям Харкова видадуть броньовану плівку для вікон. Про це в ефірі нацмарафону повідомив міський голова Ігор Терехов.

Мер розповів, що останні щоденні обстріли міста завдали значних страждань як мешканцям, так і місцевому бізнесу. РФ наносить удари авіабомбами по підприємствам Харкова, паркам, житловим будинкам, навчальним закладам. За останній тиждень від атак ворога постраждали: "Епіцентр", бісквітна фабрикатипографія "Фактор-друк", Центральний парк тощо.

Терехов наголосив, що міська влада докладає зусиль для підтримки підприємців. Зокрема, місцеві податки та збори для бізнесу були скасовані, щоб бізнес мав обігові кошти.

Крім того, за підтримки USAID 108 підприємців міста отримали сертифікати на генератори та "Старлінки" за грантовим конкурсом Quick Help. Таке обладнання необхідно для роботи під час блекаутів. За словами Терехова, задовольнити усі заявки від учасників конкурсу одразу не змогли. Тож він наголосив, що незабаром проєкт продовжать.

Мер висловив вдячність харківським підприємцям, які продовжують працювати в місті, незважаючи на ризики війни. Він запевнив, що міська влада допоможе встановити обладнання, сертифікати на яке були передані підприємцям.