На Куп'янському напрямку росіяни використовують колишніх ув'язнених і офіцерів-штрафників, серед них багато дезертирів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами, на Куп'янському напрямку росіяни використовують підрозділи "Шторм" і "Шторм Z" - це колишні ув'язнені та офіцери-штрафники. У них дуже низький моральний дух і велика кількість відмовників, дезертирів. Фітьо наголосив, що це може нести загрозу місцевому населенню на тимчасово окупованих територіях, бо це в дезертирів є зброя та боєприпаси.

За даними Генштабу, за минулу добу росіяни завдали одного авіаудару по Харківській області - в районі Синьківки Куп'янського району. РФ безуспішно намагалася наступати в районі тієї ж Синьківки та Іванівки, але наші захисники відбили всі п'ять атак противника.

На Слобожанському напрямку росіяни проводять активну диверсійну діяльність, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Білгородській області.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, за минулу добу росіяни обстріляли Вовчанськ, Старицю Чугуївського району, Козачу Лопань Харківського району, а також Красне Перше, Синьківку, Берестове Куп'янського району та низку інших населених пунктів - на щастя, обійшлося без постраждалих.

Через постійні обстріли в Куп'янському районі оголошено примусову евакуацію дітей. Докладніше - у нашому матеріалі.