РФ вивела свої війська з Білорусі та перекинула їх на Куп'янський напрямок. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, російські війська зараз намагаються наступати на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Туди РФ стягнула понад 100 тисяч солдатів: загони "Шторм Z", армійський резерв, Кантемирівську дивізію.

Але обстановка на кордоні з Білоруссю, каже Наєв, повністю контрольована. Ознак формування ударних угруповань не зафіксовано.

Сергій Наєв не виключає, що з території Білорусі в Україну засилатимуть диверсійно-розвідувальні групи. Тому ЗСУ вживають заходів.

З урахуванням того, що РФ не досягла стратегічних цілей, наші бійці готові реагувати на провокації та диверсії на українсько-білоруському кордоні.

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу російські війська завдали авіаударів у районах Іванівки та Кислівки, а також Ветеринарного Харківської області.

Іванівка - село в Куп'янському районі неподалік від кордону з Луганською областю. До війни тут жили близько 100 осіб.

Кислівка також розташована на адміністративному кордоні з Луганською областю. До російського вторгнення в Кислівці проживали близько 1000 осіб.

Ветеринарне розташоване в Дергачівському районі на кордоні з РФ. До війни в селі проживало близько 500 осіб.

Крім того, армія РФ обстріляла кілька населених пунктів Харківської області з мінометів і артилерії.

На Слобожанському напрямку:

На Куп'янському напрямку: