Шкільні останні дзвоники в Харкові відбуватимуться в онлайн-форматі, за винятком тих класів, які навчаються в метрошколі або в підземній школі. Для них проведуть очні заходи. Про це на брифінгу розповіла директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

104 тисячі харківських школярів почують останній дзвоник у своїх гаджетах. Там, де діти перебувають у повній безпеці, тобто в метрошколі, у підземній школі, проведуть символічні свята.

Що стосується випускних, то розглядаються варіанти і онлайн, і офлайн. 

«Усе одно батькам необхідно буде прийти в заклад і особисто забрати документи. Тому, я думаю, якщо навіть ситуація з безпекою не дасть змоги нам провести святковий випускний вечір, то директор в укритті, особисто під час вручення документів зможе привітати і батьків, і дітей просто у звичайному спілкуванні. Багато хто каже, що яке свято - війна. Війна - це для нас, а дитинство одне. Діти не повинні весь час бути в якомусь негативі. Вони повинні радіти, сміятися, тому що їм ще жити. І нам потрібно, щоб у цей важкий проміжок часу в дітей було якомога більше позитивних емоцій, щоб на їхній психіці, на їхньому подальшому житті ця трагедія менше відбивалася", - заявила Ольга Деменко.

Також у Харкові розширюють можливість для більшої кількості дітей безпечно навчатися в очному режимі. Приміщення для метрошколи створять ще на одній станції метро - "Імені Масельського". Це дасть змогу збільшити кількість учнів на 200 осіб - до 2 400. До цього заняття проводилися на п'яти станціях метро.