Харків'яни налякані, деякі виїжджають. Про це в етері нацмарафону розповів мер Харкова Ігор Терехов

Останній місяць майже щодня РФ наносить удари по місту ракетами та авіабомбами. Б'ють по підприємствах, супермаркетах, житловій забудові, парках. 23 травня від російського удару по типографії загинуло 7 людей. У суботу, 25 травня, росіяни вдарили по будівельному гіпермаркету "Епіцентр": наразі відомо, що там загинуло 18 людей, але кількість загиблих може змінитися, бо є люди, які вважаються зниклими безвісті. У той же день були нанесені удари по Центральному парку та житловим будинкам у центрі міста. Учора, 27 травня, РФ скинула бомби на два цивільні підприємтва у Холодногірському районі.

“Звісно, люди дуже налякані цими останніми подіями. Ми бачимо, що дехто виїжджає з Харкова”, – сказав Терехов.

За його словами, проблем із виїздом із міста немає. При цьому є й приплив нових мешканців – до Харкова евакуюють людей з територій, де розпочалися бойові дії. Мер розповів, що лише за тиждень у місті розмістили понад 11 тисяч людей. Їх селять у гуртожитки.

Міський голова зазначив, що головна проблема Харкова зараз — відсутність систем протиповітряної оборони, які могли б захистити місто від щоденних обстрілів ракетами та керованими авіабомбами.

На жаль, ми не можемо придбати це ППО, воно не продається, і жодне місто не може їх придбати. Але ми можемо їх отримати від міжнародних партнерів", — наголосив Терехов.