У прокуратурі повідомили подробиці жорстокого вбивства 20-річної Вікторії Ахвердієвої, яку шукали кілька днів у Красноградському районі.

За даними слідства, 15 липня 2024 року до поліції звернулася мешканка Харкова із заявою про зникнення своєї 20-ти річної сестри. Вона повідомила, що дівчина приїхала до родички в селище Палатки Красноградського району. У ніч із 12 на 13 липня зникла за невідомих обставин. 

Зниклу шукали понад тиждень. Правоохоронці з'ясували, що дівчина була в одній компанії з 35-річним чоловіком. Між чоловіком і дівчиною виникла сварка. Зловмисник задушив жінку та переніс тіло до лісового масиву біля свого будинку. Там він закопав труп. 

Чоловік намагався приховати свою причетність до злочину. Він брав участь у пошуках, а разом із цим надсилав СМС-повідомлення з викраденого телефону вбитої її хлопцю, створюючи хибну версію, що жінка жива.

24 липня чоловіка викрили та затримали. Він розповів, де сховав убиту. Того ж дня труп знайшли. Тіло було загорнуто в килим і засипано землею. 

Підозрюваний раніше вже скоював тяжкий злочин. 14 років тому на цьому ж місці він нападав на іншу жительку села Палатки. Він жорстоко побив її, позбавив ока, зґвалтував і кинув, подумавши, що вона мертва. Однак жінка вижила. Злочинцю винесли вирок - 11 років позбавлення волі. На волю він вийшов 2021 року.

Наразі чоловіка взято під варту. Правоохоронці повідомили йому про підозру за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст.115 КК України).

Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.