Учора, 25 липня, у Салтівському районі Харкова стався конфлікт між харків'янином і представниками ТЦК та поліції. Харківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки прокоментував відео, яке з'явилося в соцмережах: на ньому один із представників ТЦК б'є чоловіка ногою, після чого того скручують і саджають в автомобіль.

Як зазначили в ТЦК, опубліковані епізоди не показують конфлікт повністю і спотворюють реальну ситуацію.

За словами представників обласного військкомату, конфлікт почався з того, що харків'янин намагався вдарити по голові металевим автомобільним компресором військового.

«Причиною такої неадекватної поведінки стало прохання представника групи оповіщення надати військово-облікові документи для перевірки згідно з чинним законодавством - чоловік, який у цей час обслуговував автомобіль, відповів нецензурною лайкою та спробою нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцю», - йдеться в повідомленні ТЦК.

Там додали, що військовий встиг прикрити голову, але отримав травму руки.

«До нападника було застосовано силу з метою збереження життя і здоров'я членів групи оповіщення», - додали в ТЦК.

Призначено службове розслідування. Зазначається, що «у разі виявлення ознак правопорушень з боку військовослужбовців ТЦК і СП буде вжито всіх необхідних кадрових і дисциплінарних заходів».