У районі Борової на Харківщині росіяни стали використовувати менше важкої техніки, замість цього вони намагаються штурмувати позиції ЗСУ «легкими групами». Про це в ефірі телемарафону розповів військовослужбовець 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ Віктор Петрович.

За його словами, на цьому напрямку триває тиск з боку ворога, але броньованої техніки стало менше.

«Можливо, раніше було трохи сильніше з точки зору використання техніки, зараз більше - з використанням малих груп і піхоти. Дуже багато було знищено техніки, тому зараз вони використовують якісь гольф-кари, мотоцикли і все, що тільки можна, будь-які засоби механізації, щоб дістатися трохи ближче до наших позицій», - розповів військовий.

Таку тактику росіяни вже намагалися використати на півночі Харківської області, в районі Липців, де йшли на штурми з використанням гольф-карів, квадроциклів і баггі.

За даними Генштабу на 8.00 26 липня, на Харківському напрямку за добу було 9 атак росіян. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Глибокого, Вовчанська і Тихого.

На Куп'янському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень за добу: поблизу Стельмахівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки та Синьківки.