Цієї ночі внаслідок російських обстрілів на території Фельдман-екопарку спалахнула масштабна пожежа. Про це повідомили у пресслужбі парку.

Вибухів на території екопарку зафіксовано не було, але, ймовірно, через падіння уламків російських ударних безпілотників загорілася будівля стайні та розташовані поруч із нею гостьові будиночки.

«Завдяки самовідданим діям наших співробітників тварини під час пожежі не постраждали: усіх коней вони, ризикуючи власним життям, вивели зі стайні, що палала. Для того, щоб тварини не загинули, не зазнали опіків і не надихалися чадним газом, треба було проявити неабияку сміливість. Але як ще можуть діяти люди, які по-справжньому люблять тварин? На жаль, є двоє постраждалих, один зі співробітників госпіталізований, йому надають допомогу лікарі», - розповіли в екопарку.

Там додали, що гостьові будиночки, які постраждали сьогодні, були відбудовані зовсім недавно.

За даними голови Малоданилівської громади Олександра Гололобова, під час пожежі з приміщення зник кенгуру, але в екопарку не підтвердили цю інформацію. Гололобов додав, що вже друга стайня за два місяці зруйнована в Малоданилівській громаді російськими обстрілами.

У травні цього року РФ завдала ракетного удару по дитячій кінно-спортивній школі в Малій Данилівці.