На Харківському напрямку після провалу наступу росіяни замість того, щоб намагатися створити буферну зону, намагаються залишитися там, де вдалося закріпитися. Про це в ефірі «Суспільного» повідомив речник оперативно-тактичного угрупування «Харків» Віталій Саранцев.

«Плани ворога змінилися. Якщо на початку вони хотіли створити буферну зону, підійти впритул до Харкова, тероризувати місцеве населення і набрати собі додаткові бали для можливих перемовин, то зараз їхнє завдання - бодай утриматися на тих ділянках, які вони тимчасово контролюють», - зазначив Саранцев.

За його словами, для цього росіяни намагаються створити фортифікаційні споруди, але ЗСУ на це швидко реагує, і все знищується. Крім того, Сили оборони намагаються перерізати логістичні шляхи окупантів.

Як зазначив Саранцев, найактивніші бойові дії зараз тривають у напрямку населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. Крім того, росіяни проводять перегрупування: ідеться, за словами військового, не про нарощування підрозділів, а про те, що якісь підрозділи виводяться через великі втрати, а на їхнє місце заходять нові.

Саранцев розповів, що у противника є відчутна перевага в повітрі. РФ використовує авіацію як засіб далекобійної артилерії: руйнує інфраструктуру, і це доволі суттєво заважає ЗСУ рухатися вперед.

«Щодо дозволу застосування західного озброєння: тут усі харків'яни помітили, що стало менше ракетного терору, коли росіяни обстрілювали місто ракетами С-300. На жаль, цього недостатньо, тому що помічено застосування ракет «Іскандер», якими вони намагаються зруйнувати нашу логістику і б'ють по залізничній інфраструктурі. І вони б'ють з території Курської області, коли нам бити у відповідь заборонено», - зазначив Віталій Саранцев.