54-річний харків'янин передавав російським спецслужбам інформацію про посадових осіб військових навчальних закладів Харкова, яких вони розглядали як потенційних кандидатів для вербування. Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Про це повідомили в прокуратурі.

Колаборант працював на посаді завідувача господарської дільниці механічного відділу державного підприємства у Харкові, контактував зі своїм давнім знайомим, який після 2014 року переїхав до Росії та отримав російське громадянство. У лютому 2022 року цей чоловік вступив до лав спеціального загону швидкого реагування "Рысь" федеральної служби військ національної гвардії РФ. Головним завданням цього ворожого підрозділу була участь у бойових діях, направлених на окупацію Харківщини.

Протягом 2022 року зрадник-харківянин збирав інформацію про розташування українських військових об'єктів і результати ракетних ударів по місту та передавав дані через телеграм. 

Щоб уникнути викриття, чоловік регулярно видаляв листування зі своїм спільником. Однак у червні 2023 року правоохоронці викрили його злочинну діяльність.

За державну зраду та незаконне поводження з боєприпасами суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.