Ексміністр освіти і науки України Лілія Гриневич стане проректором з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. 21 червня Вчена рада вишу погодила її кандидатуру.

Гриневич зосередиться на ключових напрямках розвитку університету. Її обов'язки охоплюватимуть керівництво освітніми дослідженнями, вдосконалення підготовки педагогічних кадрів та розширення міжнародних освітніх досліджень в українських навчальних закладах, пише "Думка".

Призначення Гриневич вже отримало схвалення Студентської ради університету. Очікується, що найближчим часом ректорка ХНУ імені Каразіна Тетяна Кагановська підпише офіційний наказ про призначення.

Лілія Гриневич - народилася у Львові в 1965 році, вона обіймала посаду міністра освіти і науки України з 2016 по 2019 рік, ставши першою жінкою на цій посаді в незалежній Україні. Її досвід включає роботу народним депутатом та активну участь у реформуванні освітньої галузі.

За свої досягнення Гриневич була відзначена низкою нагород, зокрема орденом княгині Ольги III ступеня та званням "Відмінник освіти України". Вона також є кандидатом педагогічних наук та почесною сенаторкою Українського католицького університету.