Протягом 19 та 20 лютого РФ завдала кілька ударів авіабомбами та з РСЗВ по Куп'янському району, унаслідок чого постраждали двоє людей та зруйновані цивільні об'єкти. Про це повідомили у прокуратурі.

► Вчора, 19 лютого, о 18:00 ворог здійснив авіаобстріл Куп’янська - поранено 78-річну жінку. Близько 18:30 збройні сили РФ обстріляли місто з РСЗВ, постраждав 60-річний чоловік, його госпіталізовано. У багатоквартирному будинку пошкоджено вікна та дах, також руйнацій зазнали приватні будинки.

► 20 лютого о 01:30 росіяни вдарили по селу Катеринівка Великобурлуцької громади. Зруйновано приміщення кафе, пошкоджено місцевий будинок культури та приміщення школи.

► Біля 4 години ранку окупанти обстріляли село Колісниківка Курилівської громади, внаслідок чого пошкоджено приватний будинок, гараж та автомобіль.

► Через годину ворог вдарив по селу Курилівка. Там пошкоджено склади місцевого підприємства, навіс для зберігання техніки, водонапірну вежу, будівлю майстерні для ремонту техніки. 

► О 05:20 росіяни обстріляли село Федорівка Вільхуватської громади. Вони влучили на територію місцевого підприємства. 

За попередніми даними, збройні сили РФ застосували КАБи.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нещодавно очільник ХОВА заявляв, що таких обстрілів, як останнім часом РФ наносить по прикордонню, Харківська область не зазнавала ніколи. Загалом за минулу добу ворог обстріляв з артилерії та мінометів близько 25 населених пунктів у Харківській області. Також російська авіація завдала ударів по Старому Салтову.