Російські війська мають перевагу в озброєнні, ситуація на Куп'янському фронті - складна. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За даними генерала, не припиняються щоденні російські штурми в районі Синьківки. Це село знаходиться у 9-ти км від Куп'янська. Битва за Синьківку ведеться з кінця минулого року. Війська РФ намагаються захопити село, щоб створити плацдарм для наступу на місто. У Куп'янську створюють оборонні споруди.

“Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога”, - розказав Сирський.

Така ж ситуація, за даними Сирського, - на сусідньому з Куп'янським Лиманському напрямку. Російські війська перейшли до постійних атак в напрямках Макіївки та Тернів. 

ЗСУ відбивають всі атаки російських підрозділів. Військам РФ не вдається захопити жодного населеного пункту на цих напрямках. 

Українські сили оборони завдають росіянам значних втрат. За першу половину грудня на території відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” (від Вугледару до Куп'янська) ліквідовано близько 8 тисяч військовослужбовців, знищено або ушкоджено понад 500 одиниць військової техніки. Серед них - 67 танків, понад 100 бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.