Війська РФ підходять до центру Куп'янської громади. Про це в ефірі «Еспресо» заявив голова Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бесєдін.

Росіяни штурмують позиції ЗСУ біля сіл Синьківка та Петропавлівка, що розташовані на відстані відповідно шести та восьми кілометрів від Куп'янська.

Прорвати українську оборону в районі села Синьківка, в якому до війни мешкало близько 400 осіб, російські війська намагаються з кінця 2022 року, але безуспішно. Обстановка загострилася в середині літа 2023 року, коли на Куп'янсько-Лиманському напрямку російське командування зосередило 110 тис. військових. Протягом року українські війська успішно відбивали всі атаки росіян на цій ділянці загального фронту. 

Зараз Бесєдін називає поточну ситуацію в Куп'янській громаді вкрай важкою. За його даними, росіяни постійно наступають, мають локальний успіх по великій смузі лінії фронту і підходить ближче до центральних частин Куп'янської громади, що призводить до збільшення кількості ударів. Зокрема, в ніч з 18 на 19 липня росіяни завдали удару півторатонною керованою авіабомбою, яка влучила в центральну частину Куп'янська. Постраждала велика кількість адміністративних, приватних та офісних будівель.