Харків'янина, який заплатив за виїзд за кордон 8 тисяч доларів, кинули в Ужгороді. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Зловмисники самі вийшли на харків'янина і запропонували йому незаконно переправитися до Словаччини. Організатор схеми телефоном дав чоловікові вказівку приїхати до Львова і оселитися в певний готель. Там харків'янин заплатив гроші і цілий місяць чекав, поки його перевезуть на Закарпаття.

У підсумку чоловіка привезли вночі на об'їзну дорогу Ужгорода і висадили з машини. Йому повідомили, що за якимось парканом знаходиться Словаччина, і вказали, в якому напрямку рухатися.

Порушника затримав прикордонний наряд. Водій, який помітив прикордонників, на великій швидкості поїхав у напрямку Ужгорода. Поліцейські зупинили авто на околиці села Середнє Ужгородського району.

Після оголошення в Україні воєнного стану з 24 лютого 2022 року чоловікам віком від 18 до 60 років заборонили виїзд за кордон (за винятком окремих випадків). 

За незаконний перетин кордону загрожує штраф у розмірі від 340 до 850 грн (ст. 204-1 КУпАП). 

За незаконне переправлення людей через кордон загрожує вже кримінальна відповідальність - від 3 до 9 років позбавлення волі (ст. 332 КК України).