Російські війська намагаються взяти Куп'янськ "комбінованим способом". Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявила начальниця служби зв'язків із громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Замрига.

Перший варіант - наступати колонами важкої броньованої техніки. Другий - невеликими групами піхоти до 10-ти осіб. 

Ще місяць чи півтора тому ці штурмові групи піхоти були значно чисельнішими - до 30-ти осіб, каже Замрига. Але завдяки діям ЗСУ (застосування FPV-дронів та артилерії) росіяни відмовилися від таких груп, бо несли великі втрати особового складу. Вони скоротили чисельність груп, але йдуть із трьох, чотирьох точок. 

Речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо розповів, що російські війська активізувалися по всьому Куп'янському напрямку. 16 листопада ЗСУ відбили п'ять атак у районах Синьківки, Петропавлівки, Білогорівки. Росіяни перегрупувалися, але від намірів наступати на Куп'янськ не відмовляються. Також війська РФ завдали 3 авіаційні удари і застосували 15 дронів-камікадзе.

Однак, за словами Фітьо, через погіршення погоди військам РФ складно використовувати техніку.

ЗСУ не тільки відбивають усі атаки, а й завдають російським військам значних втрат. Фітьо повідомив, що за минулу добу, 16 листопада, РФ втратила на Куп'янському напрямку 156 військових і 30 одиниць техніки, серед яких були танк і бойова броньована машина.

Про значні втрати військ РФ повідомляв і командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський. За його даними, на східному напрямку від Вугледара до Куп'янська за два тижні російські війська втратили понад 4 тис. осіб. ЗСУ знищили або пошкодили понад 500 одиниць військової техніки.