ЗСУ знищили пускові установки С-300 і С-400, якими росіяни били по Харкову. Про це повідомив мер Ігор Терехов в ефірі телемарафону.

Він заявив, що це стало можливим після того, як західні партнери дали Україні дозвіл атакувати територію РФ, звідки б'ють по Харкову.

За оцінкою Ігоря Терехова, атаки на місто стали рідшими, але городянам все одно необхідно бути обережними. Зокрема, 16 червня близько опівночі російські війська завдали по місту удар КАБом і поцілили в дитячий табір.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що Україна має повне право знищувати ракетні установки, з яких війська РФ завдають ударів по території Харкова та області.

Столтенберг зазначив, що поки що зберігаються певні обмеження на використання західного озброєння, але у зв'язку з наступом РФ у Харківській області НАТО незабаром послабить ці обмеження.

Кілька днів тому про ураження чотирьох російських ракетних установок С-300 у Бєлгородській області РФ повідомляв один із засновників спецпідрозділу Kraken Костянтин Нємічєв. За його даними, ракетні установки знищили за допомогою американської РСЗВ HIMARS, дальність стрільби якої сягає 300 км. 

Представник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявляв, що кількість обстрілів Харкова С-300 і КАБами останнім часом істотно зменшилася. Він також пов'язував це з успішним застосуванням ЗСУ високоточної західної зброї.