Мешканець Куп'янського району під час окупації частини Харківської області співпрацював із росіянами і займався проросійською пропагандою. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

До війни чоловік був оператором газової котельні в ліцеї. У червні 2022 року він добровільно обійняв незаконну посаду "виконувача обов'язків помічника начальника Кіндрашівського територіального відділу" в окупаційній адміністрації Куп'янського району.

Він працював у селі Грушівка, залучав до співпраці з росіянами інших людей, видавав місцевим жителям узгоджені з росіянами довідки на право пересування районом. Крім цього, він займався розповсюдженням серед місцевого населення пропагандистської газети "Харьков Z". Чоловік отримував газети в окупаційній адміністрації та насильно роздавав їх у приміщенні сільради відвідувачам.

Також росіяни ставили перед колаборантом завдання не допускати мітингів та інших акцій протесту проти окупаційного режиму.

Напередодні визволення Харківської області чоловік утік на непідконтрольні Україні території та наразі переховується від слідства. Вирішується питання про оголошення його в розшук.

СБУ заочно повідомила фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
60-річному підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.