Загроза ударів ракетами С-300 по Харкову залишається, незважаючи на зменшення кількості обстрілів. Про це в ефірі національного телемарафону заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, після знищення кількох пускових установок С-300 у Бєлгородській області інтенсивність ракетних ударів по Харкову значно знизилася. Однак минулої ночі було зафіксовано запуск таких ракет по населених пунктах Харківської області.

Він зазначив, що повітряні тривоги на Харківщині залишаються частими і щодня супроводжуються ударами. Зокрема, за минулу добу було нараховано 19 прильотів керованих авіабомб (КАБ).

Тим часом, один із засновників спецпідрозділу Kraken Костянтин Немічев повідомив про знищення чотирьох установок С-300. За його даними, це стало можливим завдяки використанню американської РСЗВ HIMARS після того, як західні партнери дозволили застосовувати їхнє озброєння для ударів по російській території.

Мер Харкова Ігор Терехов також відзначив, що ситуація в місті стала спокійнішою через дозвіл українській армії завдавати ударів по позиціях запуску ракет на території РФ. За його словами, в останні тижні у Харкові не спостерігалося масованих обстрілів, як це було, наприклад, у травні.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко пояснив, що зменшення кількості обстрілів Харкова пов'язане з успішними діями Збройних Сил України за допомогою високоточної західної зброї. Однак він підкреслив, що мобільні пускові установки ракетних комплексів С-300 все ще несуть значну загрозу для Харківської області.