РФ скинула авіабомбу на багатоповерхівку в Куп'янську-Вузловому Харківської області. За даними облуправління ДСНС, це сталося 11 грудня близько 21:43. Постраждалих немає.

Мешканці п’ятиповерхівки опинились заблокованими у під’їзді через вибух снаряду. Вхідні двері до під’їзду деформувалися та не дозволяли їх відчинити. За допомогою спецзасобів надзвичайники деблокували двері, і люди змогли вийти. У будинку вибиті вікна.

За попередніми даними, армія РФ застосувала КАБ.

КАБ – це керована авіаційна бомба. Таку бомбу скидають із літака, причому  для запуску КАБу літакам необов’язково входити у зону враження ПВО. Чим вище й на більшій швидкості літак скидає КАБ, тим далі летітиме бомба. Вага – від 500 до 1500 кг.

КАБи мають не дуже високу точність удару. Російські пілоти випускають авіабомбу не по цілі, а по певному сектору, і в разі влучання бомби завдають величезних руйнувань. Кілька таких бомб можуть повністю знищити п’ятиповерховий будинок.

Як повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов, за минулу добу артилерійських та мінометних обстрілів зазнали 19 населених пунктів Харківщини: Охрімівка, Вовчанськ, Бударки Чугуївського району, Плетенівка, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району та ін.

Близько 18:10 внаслідок ворожих обстрілів у Куп'янську горіла господарча споруда. Жертв та постраждалих немає.

Крім того, ЗСУ відбили 4 атаки ворога в районах Синьківки та північно-західніше Петропавлівки.