Російські військові відмовляються йти на штурми в Харківській області. Про це в ефірі FREEДОМ заявив представник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

В Оперативно-тактичному угрупованні "Харків" повідомили про великі втрати росіян на Харківському напрямку. Для наступу на півночі Харківської області, який розпочався 10 травня, російське командування зібрало угруповання з 10 350 осіб. За два місяці втрати склали 91%.

Братчук заявив, що ресурс у росіян вичерпується, а деякі підрозділи відмовляються йти в наступ, зокрема деякі штурмові групи зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти РФ.

За даними спікера, росіяни перекидають резерви на Харківський фронт із різних напрямків, але якість контингенту низька, внаслідок чого гине велика кількість особового складу військ РФ.

Братчук повідомив, що росіяни втрачають позиції у Вовчанську, які вони мали в травні та на початку червня. Але водночас вони намагаються створювати гарячі точки по всій лінії бойового зіткнення та імітувати продовження наступу.

За оцінкою Братчука, головні завдання ЗСУ - не дати прорвати фронт і сточити військові сили РФ. Після цього українські військові зможуть перехопити ініціативу на низці ділянок загального фронту.