Учора, 11 червня, російські ЗМІ та пабліки повідомили про смерть екс-мера Куп'янська Геннадія Мацегори. Станом на ранок 12 червня Україна цього не підтверджує: у Головному управлінні розвідки повідомили, що інформація про його смерть потребує уточнень. Прокуратура не виключає, що повідомлення про смерть мера-зрадника може бути інсценізацією з метою ввести в оману українську владу.

Геннадій Мацегора був мером Куп'янська з 2020 року, а 27 лютого 2022 року, після вторгнення РФ, заявив про переговори з російськими військовими. Наступного дня він отримав підозру в державній зраді. Залишившись в окупованому Куп'янську, Мацегора забезпечував росіян ресурсами та взяв участь у створенні незаконної адміністрації. Після визволення міста наприкінці вересня 2022 року втік до РФ, де спочатку перебував під охороною, а згодом став керівником спорткомплексу у Старому Осколі (Бєлгородська область).

7 червня 2024 року російські пабліки повідомили, що у Старому Осколі скоєний замах на Мацегору. У ГУР зазначали, що його стан був критичним.

Перше повідомлення про смерть Мацегори з'явилось 11 червня в забороненій в Україні російській соціальній мережі "ВКонтакте" на сторінці "Людмила Мацегора". У публікації стверджується, що Мацегора помер 10 травня 2024 року.  Загалом на цій сторінці є лише два дописи. Водночас на сторінці самого Мацегори у "ВКонтакте" немає жодних згадок про його смерть. Остання публікація стосується роботи спорткомплексуу Старому Осколі, де він працював після втечі.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що судовий процес щодо держзради Мацегори триватиме, допоки українськими органами офіційно не буде встановлений факт його смерті.