10 червня у місті Мерефа на Харківщині стався конфлікт між військовослужбовцями ТЦК та цивільними. Очевидці зняли інцидент на відео та оприлюднили його в соціальних мережах.

На записі видно, як військовий у формі завдає кілька ударів чоловіку та жінці, яка внаслідок цього падає на землю. Проте, за коментарем Харківського обласного територіального центру комплектування, опублікована частина відео маніпулює та перекручує реальну картину події.

Військові стверджують, що під час оповіщення громадян у Мерефі один із чоловіків відмовився надавати документи та вів себе агресивно. До конфлікту приєдналися його родичі, які почали лаяти та фізично атакувати представників ОТЦК. Один із військовослужбовців отримав тілесні ушкодження в результаті удару палицею.

У територіальному центрі заявили, що спочатку намагалися уникнути ескалації конфлікту, проте потім змушені були захищатися від нападників.

За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження щодо нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцю під час виконання обов'язків. Паралельно в ОТЦК призначено службову перевірку.