Російські військові катували українських поліцейських під час окупації частини Харківської області. Про це повідомили в прокуратурі.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного російського військовослужбовця за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, обвинувачений намагався схилити до співпраці з РФ українських поліцейських, які залишилися в Куп'янському районі під час окупації. 

У селі Огурцівка Куп'янського району на території місцевого фермерського господарства війська РФ влаштували катівню, куди привозили українських правоохоронців.  

У березні 2022 року обвинувачений разом із подільниками захопили заступника начальника одного з відділів поліції на території Куп'янського району. Під дулами автоматів вони вивели поліцейського з дому і насильно відвезли його в катівню. 

Обвинувачений з подільниками вимагали від поліцейського, щоб той погодився працювати на РФ. Отримавши відмову, зловмисники піддали поліцейського жорстоким тортурам: міцно зв'язали мотузкою зап'ястя рук потерпілого і за допомогою крана з металевим гаком підняли його тіло в повітря. 

Через кілька днів ці російські військові схопили начальника цього відділення поліції. 

Не отримавши згоди від обох українських правоохоронців, російські військові відпустили їх. 

Обвинувачений перебуває в розшуку. Його судитимуть заочно в Орджонікідзевському районному суді Харкова. Обвинуваченому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.