Харківського "Сталіна" судять. Про це пише Рада суддів України з посиланням на Медійну ініціативу за права людини.

"Сталін" - це нік у Telegram жителя Харківської області Василя Ширяєва, під яким чоловік передавав представнику РФ дані про розміщення ЗСУ в регіоні. Незаконною діяльністю "Сталін" займався наприкінці лютого - початку березня 2022 року. Ширяєв перебуває під вартою, йому інкримінують держзраду.

Справу слухають у Ленінському районному суді Полтави. Обвинуваченому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Медійна ініціатива за права людини зібрала дані про інші випадки роботи на РФ жителів Харкова або Харківської області.

►Голова Старого Салтова Едуард Коновалов під час окупації селища росіянами зібрав депутатів, закликав не чинити опір і сказав, що всіляко допомагатиме російським військовим. Коли селище звільнили, Коновалова затримали за підозрою в пособництві РФ. Його справа слухається в Київському районному суді Харкова.

►Безробітний житель Харкова, уродженець Брянська, Антон Ізмайлов, якого, за даними слідства, завербували спецслужби РФ, обвинувачується в коригуванні ракетних ударів по Харкову. Він збирав інформацію про місця базування ЗСУ в Харкові та маршрути пересування українських військових містом. Чоловіка звинувачують у поширенні інформації про ЗСУ. Засідання призначено на 10 липня о 13:00 у Комінтернівському районному суді Харкова.