Протягом доби з 7 по 8 липня російські обстріли спричинили 5 пожеж в Ізюмському та Куп'янському районах Харківської області та Харкові. Про це повідомили в ДСНС.

►У Курилівській громаді Куп'янського району біля села Новоосинове внаслідок обстрілу загорілася хвойна підстилка в лісі. Площа пожежі склала 5 га. Пожежники боролися з вогнем 6 годин.

►У селі Богуславка Борівської громади Ізюмського району росіяни підпалили поле пшениці та знищили врожай на площі 1 га. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу та запобігли поширенню полум'я на решту полів площею 134 га.

►Через дві години росіяни обстріляли Богуславку ще раз. Постраждав приватний сектор. Горіли приватний будинок, прибудова до нього та господарська будівля на площі 250 кв. метрів. За іншою адресою зруйновано гараж і господарську споруду. Постраждали щонайменше 15 будинків. Поранено дві людини.

►Росіяни також обстріляли село Новоплатонівка Борівської громади. Частково зруйновано будинок культури, горіла зруйнована госпбудівля на площі 160 кв. метрів. Пошкоджень зазнали чотири приватні будинки.

►Опівночі в Харкові внаслідок російського обстрілу загорівся дах приватного будинку. На момент прибуття рятувальників площа пожежі становила 80 кв. метрів. Вогонь погасили за дві години. Поранено двох людей.

Загалом за добу рятувальники Харківської області здійснили 50 оперативних виїздів з яких:

  • 38 - на ліквідацію пожеж (5 з яких спричинили ворожі обстріли);
  • 6 - надання допомоги населенню;
  • 6 - інші виїзди.