У Харківському районі на російській міні підірвалася машина з дітьми. Про це повідомили в прокуратурі.

7 липня близько 17:00 на ґрунтовій дорозі в лісі біля с. Циркуни Харківського району на протилежній дорозі. Циркуни Харківського району на протитанковій міні підірвався легковий автомобіль, у якому, попередньо, перебувало шестеро осіб, які поверталися з дачі до Харкова.

Встановлено тіла трьох загиблих: чоловіка, жінки віком близько 40-50 років і хлопчика 5-6 років. Також виявлено фрагменти тіла немовляти.

Слідчі дії в нічний час було зупинено. У прокуратурі додали, що інформація буде оновлюватися.

За даними ХОВА, машина наїхала на міну біля кладовища на ґрунтовій дорозі. Загинули 53-річний чоловік, 64-річна жінка, жінка 25 років, хлопчик 5 років і 3-місячне немовля - дівчинка.

Як пізніше повідомили в поліції, ВАЗ їхав у районі 17-го кладовища ґрунтовою дорогою. Для ідентифікації призначено ДНК-дослідження. За попередніми висновками правоохоронців, в автомобілі могло перебувати шестеро осіб.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, 17-е кладовище з 2022 року залишається закритим через мінну небезпеку.

На місці трагедії працюють слідчі та рятувальники.  

У ХОВА нагадали: усі лісосмуги, узбіччя доріг деокупованих територій вкрай небезпечні. Протитанкові, протипіхотні та інші міни можуть бути добре замасковані на поверхні або в землі. Побачили міну - не чіпайте, телефонуйте 101 або 102.