У машині, яка їхала до Харкова з Циркунів ґрунтовою дорогою і підірвалася, могло бути шість осіб. Про це повідомили в поліції.

За словами начальника Слідчого відділу ГУ Нацполіції Харківської області Сергія Болвінова, харківська сім'я поверталася з дачі додому - на ґрунтовій дорозі в лісі їхня машина підірвалася на ворожій міні. Чоловік віз у "Жигулях" свою сестру з двома її дорослими дітьми та двома маленькими онуками.

Водій вирішив скоротити дорогу від садового товариства і неподалік окружної дороги звернув до лісу. Все сталося неподалік Циркунів, біля кладовища. Автомобіль підірвався, ймовірно, на протитанковій російській міні ТМ-62П і загорівся.

Вибух був такої сили, що людей розкидало з автомобіля в різні боки.

Попередньо встановлено п'ятьох загиблих: 53-річний водій, 64-річна жінка (ймовірно, сестра загиблого водія), чоловік віком приблизно 40 років (ймовірно, племінник загиблого водія), 25-річна жінка (ймовірно, племінниця загиблого водія) та її 5-річний син. Тривають пошуки тіла двомісячної доньки 25-річної жінки.

Для ідентифікації загиблих знадобиться аналіз ДНК. Слідчо-оперативна група продовжує роботу на місці, тривають пошуки.

"Це страшна трагедія, загинуло одразу шестеро людей з однієї родини, втрачені життя дітей. На деокупованих територіях області, всюди, куди заходили росіяни, - залишилися такі смертельні "подарунки". Їздити та гуляти лісосмугами, ґрунтовими дорогами вкрай небезпечно. Тож закликаю - дбайте про свою безпеку, відмовтеся від прогулянок в лісі, використовуйте лише перевірені великі асфальтовані дороги на цих деокупованих територіях", - зазначив Болвінов.

Як повідомив "Суспільному" голова ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко, зараз з'ясовується, чому сім'я їхала саме цією дорогою.

"Наразі знаємо, що вони поверталися з дач поблизу Циркунів у Харків. Ми забороняємо завозити дітей у цю місцевість, тому ймовірно, що вони через заборону поїхали в об'їзд", - зазначив він.

Тимошко додав: щоб очистити територію за окружною Харкова повністю, потрібні роки, тому їздити лісовими та ґрунтовими дорогами вкрай небезпечно.

Upd. Сьогодні вдень, 8 липня, начальник Слідчого відділу ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що тіло малечі знайшли. Вибуховою хвилею дівчинку відкинуло за п'ятнадцять метрів від матері. Пошуки тривали вчора, першими йшли вибухотехніки – перевіряли територію.