7 червня близько 13:20 росіяни вдарили з дрона по авто з жінками вКозачій Лопані Дергачівської громади. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

За кермом машини була 62-річна місцева мешканка, разом з нею їхала 64-річна жінка. Безпілотник атакував їх прямо посеред дороги. Їх госпіталізували з численними уламковими поранення обличчя, рук та ніг. Також у однієї жінки рвана рана стегна.

Російські дрони полюють за мирними жителями не вперше. Голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко ще в березні повідомляв про випадки, коли дрон влучав поряд з машиною. А на один з будинків, де проживала жінка з дітьми, росіяни здійснили атаку п'ятьма FPV-дронами.

Козача Лопань - селище за два кілометри від кордону з РФ. До війни тут проживало понад 5 тис. людей. У перший день повномасштабного вторгнення селище було окуповане російськими військами. 11 вересня 2022 року його звільнили ЗСУ. Зараз Козачій Лопані понад 1000 жителів, проте воно розбито на 90%.