В останні кілька тижнів люди перестали евакуюватися з Куп'янського району. Про це в ефірі «Суспільного» розповів голова Куп'янської РДА Андрій Канашевич.

Бойові дії тривають за 8-ми кілометрів від районного центру - Куп'янська. Населені пункти району постійно обстрілюють російські війська. Проте, за словами Канашевича, у самому Куп'янську зараз живе 3,5 тис. осіб, а на лівому березі річки Оскіл - 6,5 тис. Ця цифра залишається постійною. За оцінкою Канашевича, люди не евакуюються, тому що почався час городів.

Деякі жителі району, які виїхали, повертаються в зруйновані будинки, щоб обробляти ділянки. Здебільшого, це мешканці Петропавлівської громади, населених пунктів Кучерівка та Петропавлівка. Там постійно мешкає 200 осіб, ще 200 - їздять із Куп'янська, з правого берега річки Оскіл, щоб працювати на своїх ділянках.

Канашевич повідомив, що в Куп'янському районі залишається напруженою ситуація біля Синьківки, Іванівки та Берестового. Але ЗСУ утримують позиції.

Російські війська намагаються знищити переправи в Куп'янському районі.

«Є певні проблеми у нас по з'єднанню, по двох берегах річки Оскіл, тому що ворог постійно намагається знищувати переправи, які є і які з'єднують частини Куп'янської громади», - повідомив Канашевич.

Місцева влада, за його словами, забезпечує гуманітарну допомогу, підтримує роботу критичної інфраструктури.