Росіяни 5 листопада пішли на штурм у районі сіл Синьківка, Петропавлівка та Іванівка в Харківській області, повідомили в Генштабі ЗСУ. Тут українські підрозділи відбили близько 10 атак.

Петропавлівка розташована на східній околиці Куп'янська. До війни тут проживало близько 2,5 тис. осіб.

Синьківка розташована за 9 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб. 

Іванівка розташована на південний схід від Куп'янська, на відстані 21 км, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни було близько 130 жителів.

Бої біля Синьківки та Іванівки тривають протягом кількох тижнів. Добою раніше, 4 листопада, ЗСУ також відбили тут 10 атак.

По Іванівці та Синьківці росіяни завдали й авіаударів.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що протягом доби війська РФ обстріляли з артилерії та з літаків близько 15 населених пунктів області. Під вогнем опинилися Плетенівка, Нестерне Чугуївського району, Строївка, Тополя, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району та інші.

На Слобожанському напрямку росіяни проводять активну диверсійну діяльність, щоб не дозволити перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки, а також нарощують щільність мінних полів уздовж державного кордону в Білгородській області.