31-річний мешканець Лозової, який продавав ЗСУ неіснуючі машини і виманив у військових понад мільйон гривень, сяде на 6 років. Про це повідомили в прокуратурі.

Прокурори довели, що раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів чоловік ошукав військових. Зловмисник знав, що великим попитом у військових і волонтерів користуються автомобілі. Він розміщував в інтернеті фейкові оголошення про продаж позашляховиків. Фактично ж автомобілів у нього не було.

Коли на оголошення відгукувалися потенційні покупці, спільник шахрая узгоджував із ними деталі купівлі та повідомляв про необхідність внести передоплату. Відразу після зарахування грошей на картку "продавець" переставав виходити на зв'язок.

Загалом встановлено 13 постраждалих від дій шахрая. Усі вони - українські військовослужбовці. Загальна сума матеріальних збитків становить майже 1,2 млн грн.

На суд чоловік чекав, перебуваючи під вартою.

Під час судового розгляду обвинувачений свою провину не визнав і заявив, що нібито влаштувався на роботу, пов'язану з пошуком людей, на банківські картки яких можна було переказати гроші. Чоловік зазначив, що особисто нікого не вводив в оману і відповідав тільки за проведення платежів на конкретні картки.

Попри ці пояснення Лозівський міськрайонний суд Харківської області виніс обвинувальний вирок. На підставі ст. 71 КК України суд приєднав покарання за попереднім вироком і призначив остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Зараз триває термін на апеляційне оскарження.