4 червня близько 16:00 РФ скинула КАБ на базу відпочинку в Старому Салтові. Про це повідомив начальник обласної поліції Володимир Тимошко.

Старий Салтів - селище на правому березі Печенізького водосховища (річка Сіверський Донець) за 45 км на схід від Харкова. До війни в селищі проживали 3,5 тис. осіб. Старий Салтів був одним із популярних місць відпочинку жителів Харкова та області. Тут розміщувалося багато турбаз, але багато з них зараз зруйновано.

За останні два тижні росіяни кілька разів обстрілювали бази відпочинку.

► 19 травня російські війська вдарили "Іскандерами" по базі відпочинку в Черкаській Лозовій під Харковом. Загинули 7 осіб, 28 були поранені.

► 1 червня росіяни вдарили ракетою "Іскандер-К" по базі відпочинку в Балаклії. Було поранено 13 осіб.

► У ніч на 3 червня війська РФ завдали ракетного удару по базі відпочинку "Занки" в селі Дачне Чугуївського району. Загинула одна людина, ще дві людини були поранені.

► 3 червня РФ вдарила двома керованими авіабомбами по базі відпочинку в селі Хотомля. Унаслідок обстрілу почалася пожежа в лісі, яка охопила 800 кв. метрів. 

На думку Володимира Тимошка, російські війська обстрілюють бази відпочинку, щоб змусити людей виїжджати і зробити з області "пустелю". За його словами, розвідка РФ знає, що на таких базах проживають переселенці. Наприклад, на базі в Балаклії жили сім'ї з дітьми.

Поліція закликає людей не їздити на бази відпочинку через підвищену небезпеку обстрілів.