Житель передмістя Харкова зливав росіянам дані про танки Abrams. У прокуратурі повідомили про завершення розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.

За даними слідства, мешканець села Черкаська Лозова під час повномасштабного вторгнення РФ переїхав жити до Полтави і влаштувався працювати штампувальником на місцевому підприємстві.

У серпні 2023 року він зареєструвався в проросійській групі в телеграмі.

Чоловік спостерігав за переміщенням військової техніки ЗСУ, зокрема, зафіксував рух у Полтаві іноземних танків, які передали Україні міжнародні партнери.

Зібрані дані обвинувачений відправляв у чат. Там же чоловік ділився своїми поглядами, схвалюючи дії окупантів. Він заявляв: "Крим уже звільнили, спасибі", також стверджував, що "харків'яни спокійно чекають звільнення", а ЗСУ завдають ракетних ударів по мирному населенню.

Фігурант використовував методи конспірації: писав повідомлення під нікнеймом, приховав номер, періодично видаляв листування і виходив із групи.

Затримали 45-річного чоловіка в Полтаві. Суду він очікує під вартою. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.