У прокуратурі розповіли як 40-річній жінці, яка працювала продавцем непродовольчих товарів у харківському гіпермаркеті "Епіцентр", вдалося вижити.

25 травня близько 16 години жінка йшла центральною частиною гіпермаркету від садового центру до відділу лако-фарбових виробів. Раптом пролунав гучний вибух, від якого вона втратила рівновагу. Вона інстинктивно лягла під корзину з товарами, закривши обличчя руками. Через дві секунди відбувся новий потужний вибух.

Перелякана продавчиня пролежала приблизно хвилину, боячись нових вибухів. Коли зрозуміла, що почалася масштабна пожежа, вона спробувала знайти вихід з палаючої будівлі. Проте шлях був завалений товарами після вибухів. Зробивши декілька спроб пройти через відділи, жінка таки вийшла з палаючого гіпермаркету. 

"Я перебувала в декількох метрах від епіцентру вибуху і дивом вижила, втративши своїх колег та улюблену роботу", - розповіла згодом жінка. 

Чотири доби знадобилося для розбіру завалів та пошуку загиблих після удару РФ по будівельному гіпермаркету авіабомбами. Там загинуло 19 людей, серед них 2 дітей. Поранення отримали ще 54 людини. На момент удару в гіпермаркеті перебувало близько 120 осіб.

Через те, що після ударів почалася масштабна пожежа й ліквідувати її змогли лише через 16 годин, фахівцям прийшлося просіювати попіл, щоб знайти придатні для ідентифікації фрагменти тіл.