Краків – красиве польське місто з великим, дуже цікавим історичним минулим. Краків за величиною та кількістю мешканців поступається лише Варшаві – столиці Польщі. Але варто відзначити, що саме Краків здобув звання культурної столиці Європи 2000 року. Простувати вулицями Кракова дуже приємно, вражає, що історичний вигляд міста був збережений до наших днів. Навіть у роки війни це місто майже не було пошкоджено. Сучасні будівлі з’являються на окраїнах міста, не зашкоджуючи історичному центру.

Але приваблює не тільки історія, краса цього міста, багато наших співвітчизників, особливо випускники навчальних закладів, намагаються зібрати більше інформації щодо вишів, бо мають намір вступити в університети Кракова.

Найкращі виші

Кожне місто Польщі має чим пишатися. Краків – особливе місто, яке має свої родзинки. Виші Кракова – особлива гордість міста. Саме до них мають намір вступати не тільки польські випускники, але й багато тих, хто завершує навчання за кордоном та є громадянином іншої держави.

Найстаріший польський університет – Ягелонський, до якого намагаються вступити навіть абітурієнти, які мешкають за багато тисяч кілометрів від Польщі. Історичні довідки підтверджують факт навчання папи Павла ІІ саме у Ягелонському університеті. У цьому виші є унікальна бібліотека, в якій збереглися середньовічні рукописи.

Ягелонський університет має 15 факультетів, при цьому у виші можна оволодіти однією зі 100 запропонованих спеціальностей.

У Ягелонському університеті та в усіх інших вишах Кракова навчання проходить на польській та англійській мовах. Вартість навчання буде значно меншою, якщо вступати до факультету з польською мовою навчання.

Співробітники компанії UniverPL рекомендують завчасно опанувати польську мову, щоб мати змогу в подальшому навчатися легко та вигідно. Вивчити польську мову можна в режимі онлайн тут https://www.univerpl.com.ua/uk/kursi_polskogo_yazika_on-line.html. Компанія UniverPL допомагає стати слухачем цих курсів, опанувати мовними ресурсами на достатньому рівні, щоб спілкуватися вільно з носіями польської мови.

Великою популярністю славляться й такі виші у Кракові:

  • академія ім. А.Ф. Моджевського;

  • економічний Університет;

  • суспільна Академія Наук.

Загальна кількість вищих навчальних закладів у Кракові становить 28, у них одночасно отримують освіту понад 200 тисяч студентів.

У Кракові приємно не тільки навчатися, але й організовувати свій вільний час, подорожувати європейськими містами, занурюватися у дивовижне культурне життя великого польського міста. Тож не дивно, що все частіше українці висловлюють велике бажання навчатися саме у Кракові.