У кожної родини обов’язково є свої улюблені страви, якими вона частує своїх гостей. Українці – дуже хлібосольна нація, а тому традиції частувати гостя, які виходять ще з самих глибин історії, ніколи не згасають. Кулінарні національні традиції самі по собі дуже цікаві та насичені. Але в останній час вони сильно збагатилися традиціями інших народів світу. До української кухні потрапили рецепті з різних країн і стали такими ж улюбленими, як і ті, щиро народилися тут. А традиційні українські страви, такі як насичений і духмяний борщ, смачні варенички та пампушки, узвар, або печеня стали вже давно відомими і бажаними в багатьох країнах світу.

Наші господині дуже полюбляють експериментувати. А тому багато хто з них часто заглядає на сайти, які публікують покрокову інструкцію приготування тих, або інших страв. Наприклад, таким ресурсом може слугувати сайт http://cookery.com.ua, оскільки в ньому все дуже зручно систематизовано і детально описано. Тут наведені чудові фото, глянувши на які відразу схочеться щось таке приготувати самому. Подібні ресурси дуже допомагають урізноманітнити традиційну кухню та дійсно порадувати своїх близьких і рідних. Навіть таку всім знайому з дитинства страву як борщ у різних областях готують по-різному. А тому можна спробувати почастувати своїх домашніх різними видами борщів, щоб визначитися – який з них смакує найбільше.

Дуже цікаво представлені в українській кухні страви, виготовлені з м’ яса. Мабуть ніде більше в світі не можна зустріти таку кількість різноманітних січеників та кручеників, битків, котлет за завиванців. Ці неймовірно гарні і смачні страви з фаршу та січеного м’яса роблять українську кухню однозначно індивідуальною та насиченою. Всі ці страви, та багато інших, не менш цікавих та смачних, можна приготувати самостійно, скористувавшись порадами, розміщеними на кулінарному сайті.