29 квітня близько 18:00 російська авіація завдала ударів по Київському району Харкова. Про це повідомили в прокуратурі.

За попередніми даними, ворог вдарив по місту двома УМПБ Д30-СН.

УМПБ Д-30 - це універсальний міжвидовий планувальний боєприпас. УМПБ Д-30 летить на відстань до 90 км. Може скидатися з літака або запускатися з РСЗВ, зокрема - «Смерч». УМБП створено на базі фугасної авіабомби ФАБ-250. Цей боєприпас називають дешевим аналогом крилатої ракети або спрощеним аналогом російської ракето-бомби «Грім-1Е».  Детальніше - у нашому матеріалі.

Боєприпаси впали в районі житлового кварталу. У багатоповерхівках вибито вікна. Пошкоджено щонайменше шість будинків. Травмовано 42-річного чоловіка, його госпіталізовано.

У районі прильоту також розташований притулок для тварин. Адміністраторка організації «Порятунок тварин Харків» Тетяна Пасинок розповіла «Суспільному», що в момент вибуху в притулку перебувало близько 12 осіб. Загалом у притулку працюють 14 осіб, але деякі встигли піти додому. 

«Коли стався вибух, наші співробітники збиралися додому, вони переодягалися. Вони почули вибух, усі впали на підлогу. Потім вони почали бігати, перевіряти, чи все гаразд із собаками, і тоді один із хлопців помітив, що в нього рана на ступні, тому що повилітали вікна", - повідомила Тетяна Пасинок.

У притулку живуть 650 дорослих собак і 150 цуценят. Під час обстрілу собака, який перебував у дворі, втік. У решти - стрес і шок.

Фото: прокуратура, Суспільне Харків/Дар'я Кінша