Пілот із Харкова, капітан Андрій Пільщиков загинув 25 серпня під час зіткнення двох літаків над Житомиром, повідомили в бригаді тактичної авіації Василькова.

Авіакатастрофа сталася під час виконання бойового завдання. Зіткнулися екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39.

Загинули троє бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗСУ. 

Капітан Андрій Пільщиков, позивний Juice. Народився в Харкові. 8 років присвятив авіації. Від початку повномасштабного вторгнення у нього було понад 500 годин нальоту. Отримав низку державних і відомчих нагород. Брав участь в обороні Київської області і вважається одним із "привидів Києва".

У бригаді зазначають, що він "був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема, в питанні надання Україні сучасних літаків F-16".

Майор В'ячеслав Мінка жив на Київщині. Повернувся в авіацію 2015 року. Від початку повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був найдосвідченішим пілотом бригади, розбирався в різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Майор Сергій Проказін проживав на Полтавщині. 24 роки життя присвятив авіації: дослужився від льотчика - до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його неабияку усмішку, щирість, уміння прийти на допомогу в непростих ситуаціях.

У бригаді висловили щирі співчуття рідним загиблих.