Вовчанськ на 60% контролюють ЗСУ. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха.

За його словами, у районі Вовчанська тривають безперервні обстріли та штурмові дії противника. Ворог зосереджує свої зусилля на спробах просунутися в місто й виштовхнути Збройні сили України, а також на флангах біля Вовчанська.

Семенуха зазначив, що росіяни також зосереджені на напрямку Липців, бойові дії зранку були й на Куп’янському напрямку.

При цьому він підкреслив, що на окремих ділянках ЗСУ проводять штурмові дії з метою покращення позицій.

За даними Генштаба від 20 травня, на Харківському напрямку Сили оборони відбивають атаку противника у напрямку села Стариця. Ситуація контрольована. Окрім того, наші підрозділи здійснили заходи з посилення оборонних рубежів та позицій у визначених районах.

За минулу добу загальні втрати загарбників на цьому напрямку склали 261 особу та 40 одиниць озброєння та військової техніки.

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Основні сили ворог зосередив на напрямку Стрілеча - Липці та у Вовчанську.

Вовчанськ знаходиться за 4 км від україно-російського кордону. До війни тут проживало понад 17 тис. людей. У перший день повномасштабного вторгнення місто було окуповане РФ, звільнене - 11 вересня 2022 року.