Говорити про евакуацію Харкова жодних підстав, навіть теоретичних, немає, вважає голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

В ефірі телемарафону харківський губернатор заявив, що цивільна влада і військові спостерігають за північними кордонами, оскільки на східному напрямку росіяни відновили активні штурмові дії. 

На сході Харківської області росіяни успіхів не мають. Однак, зазначив Синєгубов, на півночі росіяни створюють угруповання військ. Керівництво регіону та військові вивчатимуть, з якою метою створюється це угруповання: для ймовірного удару з півночі чи для дій на інших ділянках фронту. Але в будь-якому разі вживаються заходи, щоб реагувати на дії росіян. У Харківській області триває активне будівництво фортифікацій.

Також Синєгубов зазначив, що на північному напрямку не фіксують перекидання росіянами техніки.

"Чисельність російських військ на півночі не збільшується. Періодично там іде ротація, злагодження підрозділів, проводяться певні організаційні дії. Є певні підтягування техніки, але сил і засобів поки що недостатньо для відкриття нової лінії фронту", - заявив глава ХОВА.

Щодо планів евакуації, то вони, за заявою Синєгубова, розроблені вже дуже давно і щомісяця оновлюються. Але евакуювати харків'ян поки що не планують. 

За даними української розвідки, в районі Бєлгородської області РФ зосереджено до 35 тисяч російських солдатів. Але в Головному управлінні розвідки при Міноборони України також вважають, що сил у військ РФ може вистачити тільки для спроби короткочасного наступу в районі Харківської та Сумської областей, але не для захоплення обласних центрів. 

Докладніше про те, чому окупація Харкова неможлива - у нашому матеріалі.